Een moderne tuin is te herkennen aan de strakke geometrische lijnen. Zo zie je niet te veel planten terug maar juist veel bestrating en is de tuin over het algemeen functioneel ingericht. Een moderne tuin sluit vaak goed aan op de stijl van het huis en op deze manier vormen ze samen echt een eenheid. Verder is een moderne tuin altijd tijdloos en zorgt het voor een rustige luxe sfeer.

Weinig onderhoud

Doordat een moderne tuin veel bestrating heeft en weinig beplanting is het gemakkelijk om de tuin te onderhouden. Zo wordt er vaak gekozen voor producten die van goede kwaliteit en duurzaam zijn. Dit geldt ook voor de planten. Planten die het hele jaar groen blijven, zijn hiervoor ideaal. Een moderne tuin hoeft daarbij niet altijd onderhoudsarm te zijn. De hoeveelheid groen zorgt uiteindelijk voor onderhoud doordat je ze bijvoorbeeld moet snoeien.

Planten in een moderne tuin

Wintergroene planten zijn een must in een moderne tuin. Planten die erg populair zijn in deze tuinen zijn:

– De Buxus

– Grassoorten

– Hortensia

– Lavendel

Deze planten zijn zo populair omdat ze het hele jaar groen blijven waardoor de tuin er het hele jaar fris uitziet. Vaak worden de planten in vakken geplaatst waardoor de geometrische lijnen goed terug te vinden zijn. Zo blijft de tuin minimalistische en ‘clean’.

Materiaal gebruik in een moderne tuin

Het materiaalgebruik in een moderne tuin is niet erg divers. Veel gebruikte materialen in een moderne tuin zijn beton, glas, grind, staal, leisteen, etc. Door voor grote tegels te kiezen zorg je voor een strakke uitstraling. De kleur grijs wordt hierbij het vaakst gekozen. Verder horen in een moderne tuin ook moderne tuinmeubelen. Hierbij zijn die rechthoekige en vierkanten vormen erg belangrijk. Dit geldt voor de meubels, maar ook voor de kussens. Deze vormen zorgen samen ook weer veer ook strak geheel.