In een moestuin worden groenten, fruit of kruiden verbouwd. Zo is een moestuin geschikt voor elk formaat tuin en kun je ze gemakkelijk zelf kweken. Zelf gekweekte groentes en fruit zijn daarbij ook nog eens gezonder dan dat je ze zou kopen in een supermarkt. Dit omdat zelf gekweekte groentes en fruit uit een moestuin onbespoten en op eigen tempo gekweekt zijn.

Benodigdheden van een moestuin

Wanneer je een moestuin wilt heb je ten eerste heb je een stuk grond of een plantenbak nodig met potgrond. Ten tweede natuurlijk de zaden voor je groente, fruit en kruiden. Verder zijn water en licht erg belangrijk, zonder deze 2 maken de groentes, fruit en kruiden namelijk geen kans. Verder zou je nog een moestuin planner bij de hand kunnen houden. Zo is het handig om een planning te maken met wat je waar wilt hebben staan.

Wanneer een moestuin aanleggen?

Het beste is om je moestuin aan te leggen in het voorjaar, zodra er geen vorst meer is. Je kunt er voor kiezen om voor zaden te kiezen maar ook voor jonge plantjes. Het enige verschil tussen de 2 is dat je eerder resultaat zult zien bij de jonge plantjes dan bij de zaadjes. Wil je eerder beginnen? Dan kun je ook in een kas beginnen met het kweken.

Voordelen van een moestuin

Er zijn vele voordelen voor het aanleggen van een moestuin. Ten eerste bespaart het je geld. Je kunt namelijk zoveel groente en fruit kweken als je zelf wilt waardoor je het niet meer hoeft te kopen in de supermarkt. Ook is het goed voor het milieu. Groentes en fruit worden vervoerd over de hele wereld. Hoe meer mensen een moestuin thuis hebben hoe minder groente en fruit er vervoerd dient te worden. Ten derde is het lekkerder en gezonder. Groentes en fruit zitten namelijk nog helemaal vol met vitamines en mineralen wanneer je ze zelf kweekt. Hierdoor hebben ze veel meer smaak dan groentes en fruit uit de supermarkt. Verder is het kweken van een moestuin is erg gemakkelijk ook al heb je misschien geen tuin. Een moestuin heeft namelijk niet veel plek nodig waardoor je je moestuin ook eenvoudig kunt verbouwen in een plantenbak.