Zoek planten, artikelen en video's
› Voer de Nederlandse, botanische of streeknaam (deels) in. Plantnaam vergeten? Zoeken met een foto
› Zet uw plantkennis in en help andere tuiniers met het herkennen van een plant.
Home
Goudvliesbundelzwam

Goudvliesbundelzwam (Pholiota aurivella)

Pholiota cerifera;

Eerstvolgende tuintip/onderhoud

okt1dec31
Is uw boom aangetast door deze schimmel, laat dan onderzoeken of uw boom nog veilig kan worden gehandhaafd.

Beschrijving

Herkenning
Forse paddestoelen met een aanvankelijk gewelfde tot uitgespreide hoed, later vlak, diameter 5-15 cm, slijmerig glanzend. Bovenzijde roestgeel met donkere schubben. Onderzijde met eerst olijfgele, later laneelbruine plaatjes. Lamellen bleekgeel tot roestbruin. De bruine sporen worden vaak op onder elkaar staande hoeden losgelaten. Steel gekromd, bleekgeel en met dunne vliezige manchet, 6-15 x 1-2 cm, jong onder de vergankelijke, vlokkige ring geschubd. Vlees is taai, bleekgeel.

Bijzonderheden
De zwammen groeien vaak in dichte bundels. Tijdens regen zijn hoed en steel kleverig en slijmerig.

Gevolg
Bij aantasting door deze zwam wordt de boom kwetsbaar. Een aangetaste boom vertoont echter weinig tekenen van verminderde vitaliteit en sterft niet af. De soort komt voor in laanbeplantingen van beuk.

Foto's (0)

Helaas heeft Tuinsms hier nog geen foto van. Heeft u hiervan een tuinfoto? Dan ontvangen wij deze graag via het contactformulier. Alvast bedankt!

Diensten (0)

Er zijn nog geen diensten toegevoegd voor dit tuinonderdeel. Verkoopt u het in uw (web)winkel of levert u hiervoor onderhoudsdiensten? Meld u aan als partner van tuinsms.nl

Reviews (0)

Er zijn nog geen reviews/beoordelingen van deze plant geschreven. Wees de eerste die deze plant beoordeelt op onderhoudsvriendelijkheid, winterhardheid/vorstbestendigheid en inzetbaarheid. Met uw beoordeling helpt u andere tuiniers bij de keuze voor planten in hun tuin. Alvast bedankt!

Beoordeling schrijven

Om de kwaliteit van reviews te kunnen borgen, is het alleen voor gebruikers van tuinsms met een account mogelijk om een review te schrijven. Wij vragen u om in te loggen of om u in te schrijven bij tuinsms.