Zoek planten, artikelen en video's
› Voer de Nederlandse, botanische of streeknaam (deels) in. Plantnaam vergeten? Zoeken met een foto
› Zet uw plantkennis in en help andere tuiniers met het herkennen van een plant.

Tuinmelde (Atriplex hortensis)

Eerstvolgende tuintip/onderhoud

Helaas zijn er nog geen onderhoudsmomenten bekend. Tip de redactie

Beschrijving

De tuinmelde wordt ook wel bergspinazie of Franse spinazie genoemd. Het is een eenjarige bladgroente, maar zaait zichzelf gemakkelijk uit als je een plant laat doorschieten en tot bloei laat komen. De plant wordt 1 tot 2 meter hoog. Het blad wordt geoogst als de plant 20 centimeter hoog is. Deze plant kan groeien op bijna alle grondsoorten. Er bestaan groenbladige en donkerroodbladige rassen. De plant kan in maart tot mei worden gezaaid, waarna er in juli en augustus van geoogst kan worden.  De tuinmelde smaakt spinazieachtig en bevat veel ijzer.

Teeltschema
zaaien in maart t/m augustus
oogsten in april t/m september

De tuinmelde kan op dezelfde manier als spinazie worden gekookt of rauw aan salades worden toegevoegd. 

Bloeidatum
nvt

Vruchtdatum
april - september

Plantenfuncties
groentes; vers eetbaar; verwerkt eetbaar

Deze informatie is afkomstig uit de eetbare planten en paddenstoelen database die te vinden is op www.permacultuurnederland.org

Foto's (0)

Helaas heeft Tuinsms hier nog geen foto van. Heeft u hiervan een tuinfoto? Dan ontvangen wij deze graag via het contactformulier. Alvast bedankt!

Kenmerken

Diensten (0)

Er zijn nog geen diensten toegevoegd voor dit tuinonderdeel. Verkoopt u het in uw (web)winkel of levert u hiervoor onderhoudsdiensten? Meld u aan als partner van tuinsms.nl

Reviews (0)

Er zijn nog geen reviews/beoordelingen van deze plant geschreven. Wees de eerste die deze plant beoordeelt op onderhoudsvriendelijkheid, winterhardheid/vorstbestendigheid en inzetbaarheid. Met uw beoordeling helpt u andere tuiniers bij de keuze voor planten in hun tuin. Alvast bedankt!

Beoordeling schrijven

Om de kwaliteit van reviews te kunnen borgen, is het alleen voor gebruikers van tuinsms met een account mogelijk om een review te schrijven. Wij vragen u om in te loggen of om u in te schrijven bij tuinsms.