Zoek planten, artikelen en video's
› Voer de Nederlandse, botanische of streeknaam (deels) in. Plantnaam vergeten? Zoeken met een foto
› Zet uw plantkennis in en help andere tuiniers met het herkennen van een plant.
Home
Rhododendron repens hybride

Rhododendron repens hybride (Rhododendron ‘Praecox’)

Azalea; rhododendron repens hybride; Rhodondendron;

Eerstvolgende tuintip/onderhoud

jul1jul31
Juli is de beste periode om de Pontica azalea te snoeien.

Beschrijving

Hoogte
Tot 1,5 meter.

Bloeikleur
Lila/roze.

Bloeiperiode
Maart tot en met april.

Standplaats
Zon/halfschaduw.

Bijzonderheden
Vroegbloeiend; bloemen kunnen beschadigd raken door nachtvorst.

Foto's (0)

Helaas heeft Tuinsms hier nog geen foto van. Heeft u hiervan een tuinfoto? Dan ontvangen wij deze graag via het contactformulier. Alvast bedankt!

Blogs (3)

De tuin zomerklaar maken

› Geplaatst op 31-3-2015
Nu de lente langzaamaan intreedt, is het voorjaar een perfecte tijd om de tuin zomerklaar te maken. Snoei, scheur, wied en verbeter 'm met deze tips! Lees meer...

Tuintrends - Asia mania

› Geplaatst op 13-1-2015
In de Aziatische tuin speelt symboliek een belangrijke rol en komen design en natuur samen. Elementen water, steen en de kleur groen staan centraal. Lees meer...

Winterklaar maken van de tuin

› Geplaatst op 7-10-2010
In deze maanden kan de (nacht)vorst al verrassend toeslaan. Met een paar simpele maatregelen kan uw tuin de winter goed aan. Lees meer...

Video's (3)

Zorgen voor uw Azalea

Azalea plants are beautiful plants to grow in your garden or home. Learn all about azalea plant care with gardening tips from a horticulturist.

Meer video's op het YouTube-kanaal van expertvillage.

Link naar deze video: http://www.youtube.com/watch?v=vedfcvNTEK8

Rhododendron, een spektakel

Er zijn meer dan 1.000 wilde soorten rododendrons (wetenschappelijke naam: Rhododendron) en nog veel meer kweekvormen: wintergroene en bladverliezende.

De laatste behoren meestal tot de zogenaamde azalea's. Rododendrons groeien van nature in de randen van oerbossen op berghellingen in West-China, de Himalaja, Japan, Maleisië, de Europese Alpen en de Balkan. Gedurende de laatste 150 jaar zijn er honderden cultuurvormen uit kruisingen ontstaan, de ene nog mooier en rijker bloeiend dan de andere. En ze zijn er voor kleine tuinen tot grote parken.

Link naar deze video: http://www.youtube.com/watch?v=ywuxnBtEuJw&NR=1

Rhododendron - verwijder dode knoppen

We hebben in Nederland zeker 200 soorten Rhododendrons. Deze bloeien in verschillende periodes. Wat heel belangrijk is, is dat je de dode knoppen na de bloei gaat verwijderen. De dode knoppen nemen namelijk veel voedingstoffen op.

Video van tipsvoortuinieren.nl

Link naar deze video: http://www.youtube.com/watch?v=2YnvnC32upA

Diensten (0)

Er zijn nog geen diensten toegevoegd voor dit tuinonderdeel. Verkoopt u het in uw (web)winkel of levert u hiervoor onderhoudsdiensten? Meld u aan als partner van tuinsms.nl

Reviews (0)

Er zijn nog geen reviews/beoordelingen van deze plant geschreven. Wees de eerste die deze plant beoordeelt op onderhoudsvriendelijkheid, winterhardheid/vorstbestendigheid en inzetbaarheid. Met uw beoordeling helpt u andere tuiniers bij de keuze voor planten in hun tuin. Alvast bedankt!

Beoordeling schrijven

Om de kwaliteit van reviews te kunnen borgen, is het alleen voor gebruikers van tuinsms met een account mogelijk om een review te schrijven. Wij vragen u om in te loggen of om u in te schrijven bij tuinsms.