Zoek planten, artikelen en video's
› Voer de Nederlandse, botanische of streeknaam (deels) in. Plantnaam vergeten? Zoeken met een foto
› Zet uw plantkennis in en help andere tuiniers met het herkennen van een plant.
Home
Witte abeel

Witte abeel (Populus alba)

Witte populier;
Witte abeel (Populus alba)

Eerstvolgende tuintip/onderhoud

nov1feb28
1 november t/m 28 februari is de beste periode om de Witte abeel/witte populier te snoeien.

Beschrijving

Pollen
Tijdens de bloei verspreidt de Witte abeel (Populus alba) pollen via de lucht. Het pollen van de mannelijke bomen van populieren is matig allergeen en kan bij daarvoor gevoelige mensen hooikoortsklachten veroorzaken. Vanuit het oogpunt van hooikoorts is het daarom aan te bevelen om voor de vrouwelijk bloeiende bomen te kiezen.

De vrouwelijke bomen produceren wel 'zomersneeuw': de vlokken van zaden met hun haarpluizen die soms echte sneeuwbuien kunnen veroorzaken. Dit is volstrekt niet allergeen en heeft dus ook niets met pollen of hooikoorts te maken. Lees meer over pollen en hooikoorts op pollennieuws.nl.

Foto's (3)

Blad
Arnold Meulenbelt
Blad
Arnold Meulenbelt
Anders
Arnold Meulenbelt

Kenmerken

Diensten (0)

Er zijn nog geen diensten toegevoegd voor dit tuinonderdeel. Verkoopt u het in uw (web)winkel of levert u hiervoor onderhoudsdiensten? Meld u aan als partner van tuinsms.nl

Reviews (0)

Er zijn nog geen reviews/beoordelingen van deze plant geschreven. Wees de eerste die deze plant beoordeelt op onderhoudsvriendelijkheid, winterhardheid/vorstbestendigheid en inzetbaarheid. Met uw beoordeling helpt u andere tuiniers bij de keuze voor planten in hun tuin. Alvast bedankt!

Beoordeling schrijven

Om de kwaliteit van reviews te kunnen borgen, is het alleen voor gebruikers van tuinsms met een account mogelijk om een review te schrijven. Wij vragen u om in te loggen of om u in te schrijven bij tuinsms.