Zoek planten, artikelen en video's
› Voer de Nederlandse, botanische of streeknaam (deels) in. Plantnaam vergeten? Zoeken met een foto
› Zet uw plantkennis in en help andere tuiniers met het herkennen van een plant.

Wilg (Salix hastana 'Wehrhahnii')

Salix wehrhahnii;

Eerstvolgende tuintip/onderhoud

Helaas zijn er nog geen onderhoudsmomenten bekend. Tip de redactie

Beschrijving

Het ongeveer 300 soorten tellende geslacht komt nagenoeg uitsluitend op het Noordelijk halfrond voor. Salix is uitermate veelvormig en langlevend. Er zijn bladverliezende struik- en boomwilgen, die zowel op de laagvlakten als in het gebergte voorkomen. De bladeren zijn verschillend van vorm maar meestal wel lancetvormig. De bloemen zijn de bekende katjes. Het gebruik van wilgen is uiterst veelzijdig, voorbeelden hiervan zijn:

Enorm omvangrijke diversiteit
Bodem en klimaat verbeteren
Duinen, rivieroevers, hellingen en taluds verstevigen
Houtproductie
Vlechtwerk en bindmateriaal
Klompen
Schuttingen

Voor alle verschillende toepassingen is wel een geschikte Salix te vinden mits de bodem maar niet te droog is. De eisen aan de standplaats zijn verschillend. De soorten van de laagvlakten hebben een voorkeur voor vochtige plaatsen, de dwergwilgen van de gebergten voor meer droge, kalkhoudende gronden.

Pollen
Wilgen zijn windbestuivers en het pollen is beperkt allergeen. Vanuit het oogpunt van hooikoorts is het daarom aan te bevelen om voor de vrouwelijk bloeiende bomen te kiezen. Lees meer of bekijk een video over de pollen van de Katwilg op pollennieuws.nl.

Foto's (0)

Helaas heeft Tuinsms hier nog geen foto van. Heeft u hiervan een tuinfoto? Dan ontvangen wij deze graag via het contactformulier. Alvast bedankt!

Blogs (1)

Ziek van je tuin

› Geplaatst op 27-3-2012
Veel mensen genieten van hun tuin. Toch kan je tuin zonder dat je het weet een bron zijn voor pollenallergie of hooikoorts. Lees meer...

Video's (3)

Treurwilg snoeien

Als een treurwilg erg groot is geworden weet een boomverzorger met het European Treeworker diploma precies hoe hij deze kan snoeien.

Boomverzorger snoeit treurwilg

Een video van www.youtube.com

Link naar deze video: https://www.youtube.com/watch?v=8Vxc6i8aaUw

Pruning Willow

Hier kunt u zien hoe u een wilg in uw tuin het beste kunt snoeien.

Link naar deze video: https://www.youtube.com/watch?v=ER9NWfH5488

Living Willow Fence

Hier is te zien hoe je een hekwerk kunt maken van je snoeiafval van wilg.

Een video van Willow Fence

Link naar deze video: https://www.youtube.com/watch?v=PT6h6NYfz_c

Diensten (0)

Er zijn nog geen diensten toegevoegd voor dit tuinonderdeel. Verkoopt u het in uw (web)winkel of levert u hiervoor onderhoudsdiensten? Meld u aan als partner van tuinsms.nl

Reviews (0)

Er zijn nog geen reviews/beoordelingen van deze plant geschreven. Wees de eerste die deze plant beoordeelt op onderhoudsvriendelijkheid, winterhardheid/vorstbestendigheid en inzetbaarheid. Met uw beoordeling helpt u andere tuiniers bij de keuze voor planten in hun tuin. Alvast bedankt!

Beoordeling schrijven

Om de kwaliteit van reviews te kunnen borgen, is het alleen voor gebruikers van tuinsms met een account mogelijk om een review te schrijven. Wij vragen u om in te loggen of om u in te schrijven bij tuinsms.