Bomen zijn er in verschillende soorten en maten. Denk aan een leiboom, fruitbomen, beukenbomen, naaldbomen, etc. Zo is de ene boom meer geschikt voor een kleinere tuin en de ander weer meer geschikt voor een grotere tuin. Naast dat bomen je tuin erg gezellig maken zorgen ze ook voor diepte in je tuin door de hoogte verschillen. Doordat een boom voor beschutting en schaduw zorgt kun je leuke plekjes in je tuin creëren.

Welke bomen zijn geschikt voor een kleine tuin?

Welke boom geschikt is voor je tuin ligt vooral aan de grootte van je tuin. Zo is het logisch dat er een kleinere tuin ook een niet al te grote boom staat.

In een kleinere tuin zijn de volgende bomen het meest geschikt:

Bolvormige bomen

Er zijn verschillende soorten bolvormige bomen, denk aan bolcatalpa, bolesdoorn en de bolacacia. Deze bomen zijn erg geschikt voor een kleine tuin omdat deze makkelijk te snoeien zijn. Op deze manier kun je in het voorjaar en in de zomer genieten van je boom in je tuin zonder dat de boom alle plaats in bezit neemt.

Zuilbomen

Zuilbomen zijn bomen die de hoogte in gaan en van nature slank blijven. Hierdoor zijn ze dus ideaal voor een kleine tuin omdat ze niet veel ruimte nodig hebben. Een ander voordeel is dat deze bomen niet gesnoeid hoeven te worden.

Dakbomen

Een dakboom is een boom waarbij de takken in een soort parasolvorm zijn gesnoeid. Ook deze boom is ideaal in een kleine tuin omdat je meteen een leuk plekje hebt in je tuin om onder te zitten. Ook zijn deze bomen erg geschikt voor de warme dagen omdat ze zorgen voor een verkoelende schaduw.

Welke bomen zijn geschikt voor een grote tuin?

Naast de bomen die geschikt zijn voor kleine tuinen zijn er ook bomen die erg geschikt zijn voor grotere tuinen. Zo is het voor deze tuinen ook een stuk makkelijker om grotere bomen in te plaatsen. Denk aan een esdoorn, een eikenboom, een beukenboom, een plataan, een berkenboom of een kastanjeboom. Deze bomen kunnen erg groot worden en zijn daardoor een echte eye catcher in je tuin.